søndag den 6. december 2009

Det her bliver ikke nemt..

Det her indlæg har jeg gruet for, men nu er det sen nat og alle sover så her kommer det. Dog først lidt positivt; Her er et layout jeg lavede til Sommerhusscrap. Endnu et månedslayout med Anna Cecilie. Skitsen er fra Inspired Blueprints. Jeg elsker deres skitser..det er lige mig.
Vi har ikke pyntet helt op til jul endnu, men det kommer imorgen søndag. Dog har jeg fået sat dørkransen op som jeg lavede ude hos Jette. Jeg er faktisk rigtig glad for den i år.

..Og nu..Ja nu tuder jeg igen..
Vi har valgt at Tempo skal aflives og det har bestemt ikke været en nem beslutning.
Tempo har noget galt med hans psyke. Jeg har kaldt det DAMP (ja ved godt det hedder ADHD) og efter snak med dyrlægerne er de tilbøjelige til at give mig ret. Han virker som om verdenen er for stor og forvirrende til ham. Han skal helst have det hele som det plejer at være. Vi plejer at gå i seng nu, der plejer ikke at komme gæster nu, vi plejer..ellers bliver han raskløs og nervøs. Han trives bedst når han er i sit metalbur, for det er til at overskue.
Derudover skriger han helt enormt og jeg mener ikke piver som andre hunde, men jeg-har-40-nåle-i-mig-og-jeg-bliver-klemt-i-døren-OG-der-er-ild-i-mig-skrig. Det er virkelig højt og varer 1-2 min sådan en 6-8 gange i døgnet. Det vil sige også om natten. Vi har virkelig prøvet alverden for at få den adfærd ændret, men er kommet til den konklution at han gør det ikke for at irritere, men fordi han ikke kan lade være. Han står hver gang med lovrende hale og ligner een der aldrig har fået skæld ud og aldrig har skreget før. Han gør det bare.
Men samtidig er han en helt vidunderlig hund; der elsker at putte under min dyne om natten og KUN min dyne (igen..det plejer han at gøre), som er den eneste hund vi har haft der har fundet ud af at træde på pedalen til toiletspanden så indhold af brugte bind ligger over hele græsplænen osv. Han er med når Anna Cecilie chatter med Berits Tobias. Så har hun Tempo og han har Echo og så kigger de med via webkamera. Han trives helt fænomenalt sammen med børn og når vi er på camping og vi kommer gående uden ham lyder det: "hvor er din hund henne?"
Han er nem at træne hvis bare der ikke er andre hunde og elske at lære triks.
I tirsdags var vi ved dyrlæge med begge hunde og da jeg spørger om hun ikke vil se på Tempos øre, da han klør i dem helt vildt og med kløerne i selve øret, siger hun at det kan hun godt forstå for han har enormt snævre øregange. De er helt stoppet til med betændelse og voks. Den eneste måde at fjerne det på er at han kommer i narkose og så pille det ud med en pincet og så antibiotika bagefter, men det vil komme igen og igen.. Man kan derudover operere øregangene væk, men det er ligesom lidt drastisk.
Jeg har talt med hende et par gange i denne uge og som hun sagde at med de problemer der er med hans psyke og nu med ørene, ville hun vælge at aflive ham. Pt kan han faktisk ikke høre noget. Idag da jeg kom hjem sov han i sofaen og Felix kom listende for at hilse..men Tempo sov videre. Jeg sagde til Erik "prøv at se..han kan ikke høre at jeg er kommet hjem" Han reagere hvis han er vågen fordi han kan se at Felix reagere. Og hans øre er ømme. Vi må næsten ikke røre ved dem...Så nu er beslutningen taget.
Det bliver enormt svært at undvære ham, men samtidig også en lettelse at få ro og at sove en hel nat uden skrig. Det er med enormt blandede følelser at vi afliver ham og jeg kan ikke undgå at føle at jeg svigter ham...min lille dejlige hund.
Vi har valgt at ville sige ordentligt farvel, så der er bestilt tid til på onsdag. Denne weekend vil vi bare nyde og "lege" almindelig familie.
Gad vide hvad Felix siger til at mangle Tempo?
Hvis du har læst med til vejs ende, håber jeg ikke at jeg har gjort dig alt for trist, og tak fordi du havde tålmodighed til at læse hele indlægget.
Nu vil jeg gå ind i stuen og græde færdig og så eller krybe i seng og putte..med Tempo og glemme bare for en stund den kommende uge.
Tænk på os på onsdag kl 15.45..

28 kommentarer:

angely sagde ...

Kære du, resten af familien og dyr, det er så hård og uretfærdig en beslutning. Du svigter ikke din skønne hund, i tager en meget uselvisk beslutning og tænker på Tempo. Nu er det tid til at nyde ham og sige farvel. Jeg sidder og tuder med dig og savner min skønne Samson. Vi har været igennem de samme overvejelser og prøvet alt, nu har han ro. Efterfølgende skal i igennem en sorg sammen, og Felix vil sørge med jer. Vi står midt i det men Maika. Skriv, hvis du har brug for råd.
Stort knus og mange kram.

Sabina Bjerre sagde ...

Sidder her Anette med en stor klump i halsen. Tempo er bare så dejlig en hund - og ja han er så glad for børn... han har altid været god ved Elias, og ville sikkert også have været god ved Mynthe. Men som Heidi siger så er det en flot og uselvisk beslutning i tager. Du må endlig sige til hvis jeg på nogen måde kan hjælpe.

Tænker meget på jer - og vil tænke endnu mere på jer på onsdag!!

KnuS

abc - http://abc.scrapcorner.dk/ sagde ...

Søde Anette, sidder med tårer i øjnene. At sige farvel er det sværeste der findes, men jeg ved, at i har taget beslutningen af kærlighed til Tempo. Ikke at det gør det mindre svært!!!

Efter onsdag vil i sørge, men prøv samtidig at huske og snakke om alle de dejlige og gode ting i har oplevet sammen med ham. Han var jo en ener.

Mange tanker og kram......

Rikke sagde ...

Vil ikke skrive et stort kommentar.. bare give dig en kææææmpe krammer

Henriette sagde ...

Sender kærlige tanker til jer. Intet man kan sige er trøst nok, for det hele er bare så trist lige nu.

Jeg skal tænke på jer på onsdag, og håber det går så let det overhovedet kan.
Knus

Anne Bente sagde ...

åhhhhh jeg sidder også her og tuder, og når jeg så ser på det billede hvor de putter sammen,

stort knussssssssssss

LaChris sagde ...

Ja og jeg sidder også med tårer i øjnene! Men jeg synes at du har truffet den rigtige beslutning, Anette. Jeg sender dig en kæmpe cyberkrammer!

Kirsten sagde ...

åh.. Anette sidder også med tårer over dit rørende indlæg. Det er aldrig nemt at tage sådan en beslutning selv om det er det eneste rigtige for jer og Tempo. Tænker og føler med jer
Stort knus
Kirsten

Tanja sagde ...

Kære Anette... Puha et indlæg og jeg sidder med tårer i øjenene....
Det er godt nok en hård omgang for jer, men jeg syntes da helt klart at det er den rette beslutning for tempo.. Hvad er det hundeliv hvor han ikke kan høre og har så ondt i psyken, så han ikke kan nyde verden omkring sig... Det er da det et hundeliv handler om, så jeg må sige at jeg tager hatten af for jeres beslutning, det kunne mange lære af... :o)
Mange tanker og kram Tanja

Linda sagde ...

Et stort kram fra mig til dig Anette, det er en svær beslutning og gør ondt. Men du gør ham det kun godt, det er ikke værdigt for ham at have det sådan. Jeg vil tænke på Jer på onsdag, jeg ved hvad du føler, har prøvet det 2 gange. Knuz Linda

Jette / ma11edina sagde ...

Snøft... ja mine øjne render også over, men det ved du jo...vil ikke skrive så meget, du ved også hvordan jeg har det og bakker fuldt ud op om jeres beslutning. Når man selv har prøvet det, så kender man følelsen alt for godt...Knus og tanker til jer alle.

Berit Bilde sagde ...

Stort kram til dig og familien.

Jeg tuder og bliver så trist, når jeg læser eller tænker på, hvad der skal ske på onsdag, men som du ved, så bakker jeg op om jeres beslutning.

Tempo vil helt sikkert efterlade et tomrum, men jeg er sikker på, at I også vil føle en lettelse og bagefter må I mindes alle de gode oplevelser, som jeg ved, at han har givet jer.

lam sagde ...

Jeg ved hvor svær jeres beslutning har været og hvor meget han betyder for jer og især dig. Jeg sender dig et kæmpe cyberkram og du ved jeg kun er en telefonopringning væk, hvis du får brug for at snakke

Grete sagde ...

Ja Anette, det er godt nok en svær beslutning, men helt sikker den rigtige. Som dyrlægen sagde til os i sommer da vi var igennem det samme, så skal man tænke på for vis skyld er det, at hunden skal leve (eller få fred). Vi valgte det sidste, og selv om vi savner hende meget, så ved jeg at det var den rigtige beslutning.
Jeg vil tænke på Jer på onsdag.
Knus Grete

Anne Thormose sagde ...

Uha, det er ikke nem beslutning, når der skal tages afsked med et kært familiemedlem. Men følg dyrlægens råd, de har trods alt den bedste erfaring, og nyd de sidste dage sammen.

Stort fra en hundeven på Fyn.

Charlotte sagde ...

Pu ha - ja, man bliver da helt ked af det på jeres vegne og på Tempos vegne. Det har ikke været let for jer at tage den beslutning i har taget, men i tænker jo på hunden, for han har tydeligvis det ikke helt nemt.
Et kæmpe knus til jer alle!

Cecilie sagde ...

Det lyder som om, det har været en forfærdelig hård beslutning at træffe, men også en der er rigtig. I har gjort meget, prøvet meget, men hvis han fortsat ikke rigtig trives, så er det jo jer, der skal træffe den sidste barske beslutning. Mange kram til hele familien.

Tessa sagde ...

Nydlig albumside ♥

Heidi sagde ...

snøft suk :o( Hvor hård en tid det bliver for Jer - men også stort af Jer at tage denne beslutning - kæmpe skulderklap til Jer

Vil tænke på Jer og sender mange varme tanker til Jer Knus fra mig

Maribi sagde ...

Åh nej, hvor er det trist med jeres lille Tempo. Gør mig ondt,men er sikker på det er den rigtige beslutning I har truffet.
Knuz og tanker fra mig til dig.

Pia sagde ...

Jeg sidder med tårer i øjnene efter at have læst dit indlæg og kan sætte mig ind i hvor slemt i har det selv om det er den bedste beslutning.
knus pia

Sarah sagde ...

Puha det er noget af en beslutning at tage, men også rigtig modigt. For det er så svært og hårdt at tage sådanne beslutninger, men det er også nødvendigt og rigtigt.
Jeg har meget respekt for at man som dyreejer tager det ansvar på sig. Det gør det ikke lettere og jeg tænker på jer og håber at i får nogle gode dage med Tempo.

mette wad sagde ...

Ja uanset hvad, så bliver man rørt af at læse dit inlæg, især når man har egen hund...
Det er simpelthen sørgelig, og det bliver da hårdt et stykke tid, men husk det er for Tempo og han bedste. En rigtig god beslutning i har taget allesammen.

Lise sagde ...

et stort kram fra mig til dig - sig til hvis du vil have strikket en trøsteting :-)

Mette sagde ...

Åh nej, det er så hårdt at skulle sige farvel til et kæledyr, man holder jo så meget af dem. Men det lyder da virkelig til at det er en meget velovervejet og den helt rigtige beslutning I har taget. Husk at I har de gode minder, dem kan igen tage fra Jer.
Mange kærlige hilsner
Mette

Lone sagde ...

Snøft, for et indlæg. Sikker på at Tempo har haft den skønneste familie, netop osse fordi I nu tager denne beslutning om at han ikke skal mere igennem.
Vil tænke på jer i morgen....Knus

Kirsten sagde ...

PuHa det er sørme ikke let for Jer, men du må ikke tænke at I svigter Tempo, tværtimod gør I alt det bedste for ham. Jeg kan huske at vores dyrlæge en gang sagde til os, at det SKAL være sjovt at være hundeejer, og det SKAL være sjovt at være hund, ellers er tiden nok inde til at sige farvel.
Vi har været igennem rigtig mange ting med Cæsar i tidens løb, men var så heldige at få skik på hans psyke for nogle år siden, men vi har været ved at smide håndklædet i ringen mange gange, netop fordi vi kunne mærke at han havde det dårligt, så jeg kan sagtens følge Jer i hvordan I må have det.
Selvom det er hårdt ender det med at blive det bedste for Jer alle.
Jeg vil - specielt i morgen - sende Jer mange varme tanker.
Knus
Kirsten

Betina Olesen sagde ...

Tænker på jer i dag ....